Kawasaki Z10R – En riktig motorcykel

Detta är ingen MC för en tjej

Det första du förmodligen kommer att säga är att denna motorcykel inte är något att leka med för en tjej. Speciellt inte om du sett mig. Smal och kurvig, men ganska muskulös. Dock bara 56 kilo och 167 centimeter över vattenytan. Hur som helst är den min och jag kan definitivt köra den. Du skulle bara se hur många huvuden som vrider på dig när motorn slutar surra. Jag kliver av och lyfter på hjälmen. Detta skulle helt enkelt också fotograferas och dimensions-omvandlas så att jag kan printa ut små 3-d figurer med fåniga ansiktsuttryck. Hur som helst är det en trevlig leksak för mig.

Designen gör att den ligger som en råtta på vägen

Denna motorcykels design är något som har förvånat mig. Hur kan egentligen denna konstruktion ligga kvar på vägen utan att formligen flyga iväg? Lika mycket som det förundrade mig var jag naturligtvis, teknikhungrig som jag är, tvungen att sätta mig vid skrivbordet och fundera. Här fick jag mig då en lektion i hur dessa vidunder designas och formas för att istället för att lyfta, pressa ned mot backen ju fortare du kör. Helt enkelt fantastiskt vilket också gjorde att denna hoj blev föremål för en hastighetstest på ett privat flygfält.

Här kommer specifikationer på min superhoj

Det första blir naturligtvis bränsleinjektionen. Här talar du om en hoj som har fyra 47 mm Keihlin throttle kroppar. Detta med ovala subthrottles och två injektorer per cylinder. Naturligtvis finns det fyra cylindrar, annars är det ingen hoj. Naturligtvis är det en 1000 cc cykel vi snackar om, men som vanligt fattas det två i verkligheten. Här handlar det om 998 cc, vilket räcker mer än väl. Växelsystemet är på sex växlar vilket ger möjligheter till snabba korrigeringar från hög till låga hastigheter och snabba accelerationer. Vi snackar också om ett intelligent bromssystem. Detta är försett med KIBS elektroniska system med massor av andra hjälpmedel för föraren. Helt enkelt är det en hoj som gör livet värt att leva. De säger att topphastigheten är 299 km/h, men detta har jag inte varit uppe i. Lite för rädd för det tror jag. Vi får se i framtiden.