Min Ford Mustang GT 2005

Kanske det bästa exemplaret i världen

Jag helt älskar min bil, detta är kanske det bästa existerande exemplaret av denna modell. Jag har alltid tagit väl hand om den. Köpte den faktiskt superbilligt 5 år gammal 2010 för bara 85000 kronor. Då var den inte i lika fint skick som nu. Jag har metodiskt renoverad den så den är i nyskick med alla originaldelar och originallack. Helt enkelt har jag kanske, som många skulle säga dumt nog, lagt ned mera pengar på den än om jag köpt den nya. Vad jag gillar skarpt är att den trots sin ålder har en relativt strömlinjeformad design, vilket gör att den ligger som en råtta på vägen även i höga hastigheter. Kan ju inte prova detta i Sverige för mycket, men drog naturligtvis till Tyskland och tog en sväng på Autobahn med denna guldklimp.

Där fick den verkligen visa vad den gick för. Den tuffa motorn gav sitt kraftiga vrål och vips var jag uppe i en svindlande fart. Naturligtvis gäller det att ha kunskap och körvana för att göra detta, men vad fås när man är en teknik och fartnörd som mig. Provar alltid allt till bristningsgränsen, då jag vet att detta ger svaret på om allt står rätt till. Här får du veta om den sista skruven stannar kvar på rätt plats, samt om stabiliteten finns i alla lägen. Naturligtvis är det inte många som vill göra detta, men jag är helt enkelt en av de som står i särklass. Många skulle kalla detta extremt, medan jag bara kallas det för en fullständig kontroll av en leksak försedd med en motor i särklass.

de härliga specifikationerna på superbilen

kanske är detta ingen superbil längre, men för mig är det den perfekta leksaken. Det finns en sak som inte är original på den och detta är hjulen. Dessa har breddats aningen för att få ett bättre väggrepp och en kraftigare stabilitet. I övrigt finns det mycket under huven. Här handlar det om en bil med 301 HK som har försetts med en 4,6 liters vrålande V8, vilket för mig är den överlägsna motorn som skapats. Naturligtvis är det skinnklädda sportsäten som gäller och grymma aluminiumfälgar. Helt enkelt kanske lite för mycket, men har man det som intresse anser jag att det inte finns några gränser.